Přeskočit na hlavní obsah

Kiss, while your lips are still red

Nedávno jsem na nějakém blogu četla názor, že každý z nás za život potká jednu nebo dvě pravé lásky.. Hmm, jsem romantická duše, která by měla věřit v to, že existuje jen jediná pravá láska.. Ale v tomhle mi to trochu nesedí (možná proto, že to nesedí do mého života) a tak jsem se rozhodla veřejně nesouhlasit!
Kdyby to tak totiž skutečně bylo, tak bych byla docela v háji.. Já už jednu svou pravou lásku potkala, ale skončilo to.. A ačkoli mi ublížil, jak nejvíc se dalo, přesto stále věřím tomu, že to byla má pravá láska.. Protože i když měl mnoho chyb a byl to v podstatě zmetek, šest let s ním nejde jen tak vymazat, protože to bylo krásných šest let. Proto stále dokáži tvrdit, že to byla opravdová láska..
ALE! Taky věřím tomu, že přijde další pravá láska.. Další člověk, se kterým se budu cítit úžasně, báječně, skvěle, kdy si budu vážit každé sekundy s ním. Ale možná ani s ním to nevyjde, může se stát cokoli a my se opět můžeme rozejít. A pak by to znamenalo, že už bych do smrti jen poustevničila a nebyla s nikým opravdu šťastná? Takhle to přece nemůže skončit u nikoho. Já vím, že spousta lidí nepotřebuje mít nonstop ve svém životě lásku. Já ji v tuhle dobu taky nějakou tu chvilku nemám.. Ale přesto věřím, že zase mít budu, protože každé trápení je s láskou mnohem menší a každá radost mnohem větší.
Všichni jsme si prožili tu první lásku, která v nás zanechala spoustu vzpomínek. A každý z nás potká ještě dalšího člověka, se kterým se bude cítit podobně, jako s tím prvním. A třeba se bude zdát, že s ním už je to "až do smrti".. ale může se stát cokoli - třeba ta smrt může přijít velice brzy. Znamenalo by to pak, že nemáme právo na další štěstí?
Znám lidi, kteří jsou spolu už asi tak tisíc let a vypadá to, že spolu budou navždy.. Dokonce spolu budou, ačkoli jsou to ty "první" lásky.. První a poslední, které nikdy nekončí. Ale někteří takové štěstí nemají.. Vlastně, to jsem napsala trochu špatně. Štěstí mají, ale mají ho s více lidma. Někomu je souzeno prostě poznat více dokonalých lásek, někomu je souzena jedna a ta největší. Takže odmítám věřit tomu, že všichni máme na světě jednoho/dva lidi, kteří jsou mu souzeni. Já věřím, že někdo jich má třeba pět. Dobře, na sklonku života si pak třeba řekne "tohle byla má největší láska" .. Ale to neznamená, že dokonalí a TI praví nebyli všichni.
Ráda v průběhu let zjistím, kolik dokonalých mužů přichystal život pro mě!

Komentáře

  1. Každá láska je ta pravá, pokud je upřimná.

    OdpovědětVymazat
  2. podľa mňa existujú dve pravé lásky - jeden osudový muž je ten, ktorý ťa má niečo naučiť a posunúť sa v živote ďalej a ten druhý bude ten, s ktorým budeš dokonca života :)

    lapkindressbox.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. láska je tá najkrajšia vec ♥

    http://miskaholla.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný článek, s tou pravou láskou to máme stejně. Ačkoli to byl jen krátký vztah, milovala jsem ho šíleně. A bohužel mi taky ublížil, já byla ještě dlouho přesvědčená, že patříme k sobě, ale teď mám už přes půl roku jiného přítele a musím říct, že jsem šťastnější:)

    Carolinegrey.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Prožila jsem jednu skutečnou lásku. Byli jsme tak neskutečně odlišní, a přesto tak stejní. Udělali jsme ze sebe navzájem úplně jiné osoby - dospělejší, ty které ví, co chtějí, co ví, co od života očekávají. Od té doby, co jsme se rozešli, se oba v tom plácáme. Nejsme schopni si najít nikoho jiného, s kým by nám to klapalo. Ale zároveň nedokážeme být spolu. Věřím, že toto byla moje životní láska a už nikdy nic nebude takové, jako dřív - oba jsme se změnili, vyvinuli a teď už vyžadujeme od vztahu něco úplně jiného, než to bylo doposud:) Takže to vlastně ani nemůže být takové jako dřív, ale jiné, jinak krásné:)

    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  6. ohľadom tejto témy v tom ja nemám zatiaľ celkom jasno lebo ako vravíš nikdy nevieš čo alebo koho má pre nás život ešte pripraveného .. ja som momentálne v štádiu kedy verím, že toho pravého som našla aj keď momentálne musíme dávať dokopy to čo sme pred tým pokazili .. ale aj keď som zaľúbená už bola pár krát pred ním s ním je to proste o niečom inom :) a dúfam že iného hľadať nebudem musieť už nikdy :) .. ale ako vravíš, človek nikdy nevie čo si na sklonku života povie o pravých láskach

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné... a já souhlasím s tím, co píšeš ty.
    Je blbost říkat, že pravá láska je jen jedna, nebo dvě. (Ale já nikdy nebyla romantická duše :D) A zkušenosti ze života mě v tom jen a jen utvrzují.
    Navíc, kdyby ta pravá láska byla jen jedna, nebo dvě... tak jsem od nějakých 19ti let sama. :D To už jsem měla "dvě velký lááásky" za sebou. :)) A teď můžu věřit, že mám vztah už navždy, ale jak jsi psala, člověk nikdy neví, co se stane...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

#Recenze: lak na vlasy Cien professional

Nutno předem poznamenat, že laky na vlasy příliš nepoužívám. Většinou je mám od toho, aby si " přilepila " odstávající části baby vlásků k hlavě nebo zamezila jejich nenápadnému vytrčení se z účesu. Pro tento účel je dostačující jakýkoli lak na vlasy. Jednou za čas ale udělám náročnější zátěžovou zkoušku - navlním vlasy a požaduji, aby mi navlněné vydržely celý den, aniž bych na ně musela vystříkat celý flakon laku na vlasy. Nechci si z vlasů dělat nepohyblivou paruku - potřebuji, aby se vlasy hýbaly, dýchaly, ale zároveň na nich vydržely hezké andělské lokny. Cien professional lak na vlasy s keratinem - pro větší objem. Mnou recenzovaný lak na vlasy má vol. 3 . Já většinou používám 4 nebo 5, takže tohle pro mě byl docela nízký kalibr - a musím poznamenat, že se asi zase vrátím k vyšším číslům, protože trojka mi vlny rozhodně neudržela ani pár hodin. To jen tak mimo, pro lidi, kteří mají stejné požadavky jako já. Co ale tento lak opravdu slibuje? Ud

Když miluješ, tak celým srdcem

Myslím, že je na čase napsat další oslavný článek.. M oje mamka minulý týden oslavila čtyřicetiny - ano, jí je čerstvých 40, mně čerstvých 22 - měla mě, když byla ještě veeeelmi mladá. Vlastně, kdybych se pomamila, měla bych v tuhle chvíli už skoro pětileté dítě (prooooč jsem se nepomamila?) V iděli jste seriál Gilmorova děvčata ? Já ho teď sjíždím pravidelně od začátku do konce a musím konstatovat jednu věc - jsem jedna z mála lidí, kteří nemusí závidět úžasný vztah Lorelai a Rory - protože já si celý život tenhle vztah prožívám. K dyž bylo mamce tolik, kolik je teď mně, musela opustit mého otce - po velmi těžkých chvílích, které jsme si s ním prožily - on život s alkoholikem není peříčko. Ve 22 letech zůstala sama se čtyřletým dítětem - a přesto mi nikdy nic nechybělo a byla jsem šťastné děcko, jako všechny ostatní, které měly rodinu úplnou. Samozřejmě hrozně moc vděčíme také babičkám a dědečkům, kteří pomáhali, jak jen se dalo. Stejně ale nepřestanu nikdy obdivovat mamku za

Sex bez lásky je jako drink, který nijak nechutná, ale uhasí žízeň

V e 14letech jsem potkala svou pravou lásku.. Teda, tehdy jsem si to aspoň myslela. Má pravá láska trvala 6let a poté skončila tak, jak všechny pravé lásky dvou puberťáků končí. Každopádně to byl logicky první kluk, se kterým jsem se vyspala. No a šest let jsem žila v domění, že to taky bude jediný.. Loni v srpnu jsem dostala na výběr- buď vyzkoušet i něco jiného a nebo být až do smrti v celibátu (to jsem samozřejmě nemohla tušit, že se s Jediným vyspím za půl roku zase) . No tak, nejsem magor a vybrala jsem si samozřejmě možnost A . Spíš bych řekla, že se mi splašily hormony a já jsem chtěla dohnat to, co jsem nestihla v pubertě. Přišly jednorázovky. Všechny byly se vším všudy - tedy párty, alkohol, opilost, žádný kondom, stresy z těhotenství ... No, chtěla jsem si to užít do poslední kapky. Loni na Silvestra to dospělo ke svému vrcholu a já se vyspala s člověkem, kterého jsem vůbec neznala (a ještě jsem ho, chudáka, ani nenechala udělat se - taková jsem byla mrcha myslící jen na