Přeskočit na hlavní obsah

Kráska a zvíře - Dominik Dán

Detektivka se odehrává na Slovensku, jak značí autorův původ. Maďarská policie našla v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Tou samou dobou je na slovenské stanici nahlášena pohřešovaná Barborka, která byla naposledy spatřena na diskotéce s přáteli - od té doby ji její nejlepší kamarádka, ani nikdo jiný neviděl. A tak se okamžitě objeví totožnost mrtvé - je to Barborka. Který z přátel, se kterými naposledy byla, lže a připravil ji sadistickým způsobem o život a její tělo jen tak nepietně pohodil v poli? A hrají v tomhle případu nějakou roli drogy?
Je to první kniha od Dominika Dána, kterou jsem přečetla a rozhodně nebude poslední - hned u nás v knihovně hledám další. Snad nikdy jsem se u žádné detektivky takto nenasmála, jako právě u Krásky a zvířete.. Autor se nezabývá zbytečným popisem pocitů, okolí a různé další omáčky, myslím že tak 98% textu je přímá řeč, všechno zde odsýpá, je to paráda.
Dala jsem 4 hvězičky proto, že co se týče přímo zápletky a rozuzlení, není to nic světoborného - proto jeden bodík do plného počtu chybí.. Ale jinak je to fakt bomba!
Hned jsem ji dala na posouzení mamce a ta se u ní taky pobavila. Navíc díky své nenáročnosti je to kniha určená na jedno odpoledne - máte ji přečtenou během chvilky.

"Stál jsem vod ní deset čísel a skácela se jako newyorský dvojčata."
"Co, tak rychle?"
"Ne, tak nečekaně."
"Seš normální?"
"Jsem. Ani s ní necuklo, nic neřekla, podle toho, jak vypadala, měla stát bez problémů. A najednou byla na zemi. Byl jsem z toho vyvalenej, jak Alenka v říši divů. Eště jsem ji chtěl zachytit, ale rycnul jsem do ní a ona si rozbila čelo vo stůl."
"Bezva, takžes ji přizabil!"
"Ne, akorát jsem do ní rycnul, když padala."

Komentáře

  1. Beztak nějaký cizinec ji zamordoval. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jáj, to neznám,
    Dřív jsem ráda četla detektivky a horory, ale teď jsme spíš na romány :)
    Ale takové ty záhady, vraždy, kriminálky, detektivky .. jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. O Dominikovi dánovi som toho už načítala a každá jedna jeho kniha ma už len z popisu zaujala .. práve túto má moja sesterka rozčítanú takže už len čakám dokým mi ju posunie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento autor je super :) taktiež mám rada od neho knihy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Autora neznám, ale detektivky mám moc ráda! Tuhle knihu určitě si musím přečíst!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle zní skvěle... :)
    Ty každou chvíli přidáváš nějakou knihu, co jsi přečetla (jak to stíháš? :D)... a já si vždy jen řeknu, že by mě to taky bavilo, ale zatím jsem žádnou ještě nepřečetla, ach jo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna nedávno jsem přemýšlela nad tím, že tady z toho za chvilku bude jen blog o knížkách :D
      Víš jak to stíhám? :D rozhodla jsem se rok prodlužovat, takže mam najednou na všecko čas :D

      Vymazat
  7. od Dana jsem nedavno zrovna cetla Bestii a urcite si od nej chci precist jeste neco :)

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc ;)
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  8. Detektivky mě nikdy moc nelákaly, ale tohle vypadá celkem zajímavě. :)
    Asi tu u tebe najdu dost knižní inspirace.. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

#Recenze: lak na vlasy Cien professional

Nutno předem poznamenat, že laky na vlasy příliš nepoužívám. Většinou je mám od toho, aby si " přilepila " odstávající části baby vlásků k hlavě nebo zamezila jejich nenápadnému vytrčení se z účesu. Pro tento účel je dostačující jakýkoli lak na vlasy. Jednou za čas ale udělám náročnější zátěžovou zkoušku - navlním vlasy a požaduji, aby mi navlněné vydržely celý den, aniž bych na ně musela vystříkat celý flakon laku na vlasy. Nechci si z vlasů dělat nepohyblivou paruku - potřebuji, aby se vlasy hýbaly, dýchaly, ale zároveň na nich vydržely hezké andělské lokny. Cien professional lak na vlasy s keratinem - pro větší objem. Mnou recenzovaný lak na vlasy má vol. 3 . Já většinou používám 4 nebo 5, takže tohle pro mě byl docela nízký kalibr - a musím poznamenat, že se asi zase vrátím k vyšším číslům, protože trojka mi vlny rozhodně neudržela ani pár hodin. To jen tak mimo, pro lidi, kteří mají stejné požadavky jako já. Co ale tento lak opravdu slibuje? Ud

Když miluješ, tak celým srdcem

Myslím, že je na čase napsat další oslavný článek.. M oje mamka minulý týden oslavila čtyřicetiny - ano, jí je čerstvých 40, mně čerstvých 22 - měla mě, když byla ještě veeeelmi mladá. Vlastně, kdybych se pomamila, měla bych v tuhle chvíli už skoro pětileté dítě (prooooč jsem se nepomamila?) V iděli jste seriál Gilmorova děvčata ? Já ho teď sjíždím pravidelně od začátku do konce a musím konstatovat jednu věc - jsem jedna z mála lidí, kteří nemusí závidět úžasný vztah Lorelai a Rory - protože já si celý život tenhle vztah prožívám. K dyž bylo mamce tolik, kolik je teď mně, musela opustit mého otce - po velmi těžkých chvílích, které jsme si s ním prožily - on život s alkoholikem není peříčko. Ve 22 letech zůstala sama se čtyřletým dítětem - a přesto mi nikdy nic nechybělo a byla jsem šťastné děcko, jako všechny ostatní, které měly rodinu úplnou. Samozřejmě hrozně moc vděčíme také babičkám a dědečkům, kteří pomáhali, jak jen se dalo. Stejně ale nepřestanu nikdy obdivovat mamku za

Sex bez lásky je jako drink, který nijak nechutná, ale uhasí žízeň

V e 14letech jsem potkala svou pravou lásku.. Teda, tehdy jsem si to aspoň myslela. Má pravá láska trvala 6let a poté skončila tak, jak všechny pravé lásky dvou puberťáků končí. Každopádně to byl logicky první kluk, se kterým jsem se vyspala. No a šest let jsem žila v domění, že to taky bude jediný.. Loni v srpnu jsem dostala na výběr- buď vyzkoušet i něco jiného a nebo být až do smrti v celibátu (to jsem samozřejmě nemohla tušit, že se s Jediným vyspím za půl roku zase) . No tak, nejsem magor a vybrala jsem si samozřejmě možnost A . Spíš bych řekla, že se mi splašily hormony a já jsem chtěla dohnat to, co jsem nestihla v pubertě. Přišly jednorázovky. Všechny byly se vším všudy - tedy párty, alkohol, opilost, žádný kondom, stresy z těhotenství ... No, chtěla jsem si to užít do poslední kapky. Loni na Silvestra to dospělo ke svému vrcholu a já se vyspala s člověkem, kterého jsem vůbec neznala (a ještě jsem ho, chudáka, ani nenechala udělat se - taková jsem byla mrcha myslící jen na