Přeskočit na hlavní obsah

Masters of Rock 3/4

Největší pařiči - ve čtvrtek začali, jeli uplně na každou kapelu a skončili v neděli v noci.

Nejúžasnější masters dítě na světě!

Sobota byla snad nejnáročnější, ale taky nejlepší den z celého MoRu. Původně jsem měla v plánu se zase doma flákat a jít tam až na tři odpoledne. Místo toho jsem v nějakém deliriu Pizizubce slíbila, že s ní půjdu už na 11.00. Takže před jedenáctou už u nás byla nastoupena v plné polní a naháněla mě, zatímco já jsem teprve umývala ospalky z očí. To byly nervy, na obou stranách. Ale došli jsme tam všichni tak, jak bylo v plánu a já jsem to hned zakempila na zemi, protože jsem měla puchýře na nohách, bylo mi vedro a měla jsem potřebu spát.

Přišli jsme tam tak akorát, abychom stihli skupinu Dymytry. To je česká metalová skupina z Prahy, která svůj styl hudby nejčastěji popisuje jako Psy-core. Neměla jsem v plánu je vůbec poslouchat (teda poslouchat je tak málo, jak jen to šlo), ale během chvilky si zajistili mou pozornost, protože na podium přiběhla partička v hrůzných maskách (dílna Národního divadla) a docela dost dobře to tam rozjeli.. Honza má hooodně dobrý hlas, který je skvěle uřvaný, ale zároveň posluchatelný. Miloš za bicíma předváděl skvělou show, před pár dny se vrátil z nahrávání z Ameriky, protože je to fakt eso. Nakonec se k nim přidali i Arakain a to bylo skvělé! Velké příjemné překvapení dne - a nebylo poslední.
Hned po nich přišla na řadu skupina Avatar, která byla strašná, uchrchlaná, uřvaná - no všechno, co se mi nelíbí, tak jsme se šly s Pizizubkou najíst (prosím, do příště by se na Moru mohlo vyskytovat více vegetariánských jídel, neměla jsem moc co jíst).
Potom hráli Arakaini, na ty se těšila Pizizubka a já zase seděla na zemi. Už se tam z toho pomalu začalo stávat mé VIP tábořiště. Ale už jsem fakt nezvládala pořád stát, má záda vzdorovala.
Potom jsme šli s Pizizubkou a Policistou poslechnout holky z Crucified Barbara. Bylo mi děvčat docela líto, protože v tu dobu hodně pařilo sluníčko, ony celé v černém a koženém se musely na tom podiu potit jak blázen. Ale zvládaly to dobře, mlátily tam sebou, jako by je nějaké vedro nemohlo vůbec rozhodit. Byly fajne, jen po nějaké době mi přišly všechny jejich písničky hodně na jedno brdo. Ale hlasy měly dobře prochlastané.
Pak jsme se přidali ke zbytku naší bandy k pivnímu stánku. Už když jsme tam přišli, tak byli Šáša s Šaškem v hodně veselé náladě a měli jsme našlápnuto na vtipný zbytek dne. V průběhu obcházení stánků jsem se stihla cinknout i já, takže mi přišlo všechno 2x vtipnější.
Do areálu jsme se vrátili v šest na Delain, protože mi svým symphonic metalem hodně připomínají Within Temptation a moc se mi líbili i naživo - stejně jako Sharon z WT byla také Charlotte velká simpaťanda.
Další skupinou, na kterou jsem se těšila, byli Gotthard, protože na ně jsem sázela svou "cajdákovou kartu".. Věděla jsem, že i když mi žádná jiná skupina ploužáky nazahrála, Gotthard mají velkou část své kariéry založenou na nich, tak mi nějaký musí střihnout - a dali jich ze všech skupin nejvíc, snad dokonce tři, haha (i když zase ne můj nejoblíbenější). A byli opravdu boží, jejich hard rockový styl je můj šálek čaje.
A po nich přišlo největší překvapení večera, dne a celého MoRu - Powerwolf! 'Vlci' jsou rumunsko-německá power metalová skupina, která je známá pro svůj temný vzhled a témata svých písní. A to zejména díky příchodu zpěváka Attily Dorna do kapely. Vystudoval klasickou operu na Národní univerzitě v Bukurešti a velmi se zajímá o legendy o vlkodlacích - a bum, hlavní téma jejich písní bylo jasné. Na Mastersu zrovna natáčeli DVD live, takže byla slibována ohromná show. Já se na ně těšila i bez všech těchto slibů, protože jejich styl hudby se mi líbí - úžasně melodické a hlas Dorna je prostě božský! Mou nejoblíbenější písničku střihli hned jako první a já ze srandy prohlásila, že už můžem jít domů. Díky bohu mě nikdo neposlechl, protože zbytek celého vystoupení jsme si užívali na 1000% .. Teda, ostatní si ho prostě užívali a já na 1000%, protože byli prostě úúúžasnííí! A celkově jsem si všímala, že u lidí kolem sklízí ohromný úspěch. Když skončili, tak jsem chtěla, aby se vrátili a hráli až do rána!
Po jejich skončení jsem řekla, že klidně můžeme jít domů. Sice hráli The Exploited, ale punk mě vůbec nebere, takže jsem je nijak nepotřebovala slyšet i když znám spoustu jejich fanoušků. No naše grupa chtěla poslechnout aspoň pár písniček, tak jsem tam s nimi zůstala. Naštěstí hned u druhé písničky prohlásili, že můžem jít, haha. A celou cestu jsem mluvila o tom, že nejúžasnější skupina byli PW a už je nemůže nikdo porazit! A to nás čekal ještě poslední den ..

Komentáře

  1. z vymenovaných skupín nepoznám ani jednu ale je super že si si to užila aj napriek tomu v akom stave si tam prišla :D verím ti že to musel byť zážitok!

    OdpovědětVymazat
  2. Joo, Dymytry jsou skvělý. :) Hlavně starší tvorba se mi líbila, byla jsem na nich několikrát... :) Hlavně asi díky tomu, že kamarád dřív hrál v kapele a často vystupovali s nima na koncertech. :)
    Celkově je jídlo na fesťácích hrůza, co vím. Taky jsem teď posledně měla problém si vybrat, co budu jíst... ale nic jsem sebou neměla, tak jsem si vybrat musela. :D
    Ta písnička od Gotthard je skvělá! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

#Recenze: lak na vlasy Cien professional

Nutno předem poznamenat, že laky na vlasy příliš nepoužívám. Většinou je mám od toho, aby si " přilepila " odstávající části baby vlásků k hlavě nebo zamezila jejich nenápadnému vytrčení se z účesu. Pro tento účel je dostačující jakýkoli lak na vlasy. Jednou za čas ale udělám náročnější zátěžovou zkoušku - navlním vlasy a požaduji, aby mi navlněné vydržely celý den, aniž bych na ně musela vystříkat celý flakon laku na vlasy. Nechci si z vlasů dělat nepohyblivou paruku - potřebuji, aby se vlasy hýbaly, dýchaly, ale zároveň na nich vydržely hezké andělské lokny. Cien professional lak na vlasy s keratinem - pro větší objem. Mnou recenzovaný lak na vlasy má vol. 3 . Já většinou používám 4 nebo 5, takže tohle pro mě byl docela nízký kalibr - a musím poznamenat, že se asi zase vrátím k vyšším číslům, protože trojka mi vlny rozhodně neudržela ani pár hodin. To jen tak mimo, pro lidi, kteří mají stejné požadavky jako já. Co ale tento lak opravdu slibuje? Ud

Když miluješ, tak celým srdcem

Myslím, že je na čase napsat další oslavný článek.. M oje mamka minulý týden oslavila čtyřicetiny - ano, jí je čerstvých 40, mně čerstvých 22 - měla mě, když byla ještě veeeelmi mladá. Vlastně, kdybych se pomamila, měla bych v tuhle chvíli už skoro pětileté dítě (prooooč jsem se nepomamila?) V iděli jste seriál Gilmorova děvčata ? Já ho teď sjíždím pravidelně od začátku do konce a musím konstatovat jednu věc - jsem jedna z mála lidí, kteří nemusí závidět úžasný vztah Lorelai a Rory - protože já si celý život tenhle vztah prožívám. K dyž bylo mamce tolik, kolik je teď mně, musela opustit mého otce - po velmi těžkých chvílích, které jsme si s ním prožily - on život s alkoholikem není peříčko. Ve 22 letech zůstala sama se čtyřletým dítětem - a přesto mi nikdy nic nechybělo a byla jsem šťastné děcko, jako všechny ostatní, které měly rodinu úplnou. Samozřejmě hrozně moc vděčíme také babičkám a dědečkům, kteří pomáhali, jak jen se dalo. Stejně ale nepřestanu nikdy obdivovat mamku za

Sex bez lásky je jako drink, který nijak nechutná, ale uhasí žízeň

V e 14letech jsem potkala svou pravou lásku.. Teda, tehdy jsem si to aspoň myslela. Má pravá láska trvala 6let a poté skončila tak, jak všechny pravé lásky dvou puberťáků končí. Každopádně to byl logicky první kluk, se kterým jsem se vyspala. No a šest let jsem žila v domění, že to taky bude jediný.. Loni v srpnu jsem dostala na výběr- buď vyzkoušet i něco jiného a nebo být až do smrti v celibátu (to jsem samozřejmě nemohla tušit, že se s Jediným vyspím za půl roku zase) . No tak, nejsem magor a vybrala jsem si samozřejmě možnost A . Spíš bych řekla, že se mi splašily hormony a já jsem chtěla dohnat to, co jsem nestihla v pubertě. Přišly jednorázovky. Všechny byly se vším všudy - tedy párty, alkohol, opilost, žádný kondom, stresy z těhotenství ... No, chtěla jsem si to užít do poslední kapky. Loni na Silvestra to dospělo ke svému vrcholu a já se vyspala s člověkem, kterého jsem vůbec neznala (a ještě jsem ho, chudáka, ani nenechala udělat se - taková jsem byla mrcha myslící jen na